Hvad er yogaterapi?

Yogaterapeuten_Holdtider

Jeg bliver ofte spurgt: “Hvad er yogaterapi?” eller “Hvad er forskellen på almindelig yoga og yogaterapi?”

I starten plejede jeg at gå ind i en lang forklaring om, hvordan jeg som yogaterapeut har en større viden om kroppen, sygdomme, stress og skader end der gives på almindelige yogalæreruddannelser. En større viden om hvordan det hele menneske bliver påvirket af et sygdomsforløb, af smerter med mere. Det blev hurtigt et længere svar end folk var interesseret i, så lad mig gøre det kort her:

I yoga undervises der i fastlagte stillinger og sekvenser. I yogaterapi undervisers du med de forudsætninger du har.

Jeg underviser ikke stillinger, men kroppe. Du skal ikke presse din krop ind i en stilling. Vi tilpasser stillingen til din krop for, at du får mest mulig ud af stillingen.

Jeg har haft utallige patienter som kom til mig, fordi de ikke kunne være med i en almindelig yogaklasse, pga f.eks. dårlige knæ, ondt i ryggen eller lignede symptomer. De færreste yogalærere har hverken tid eller den givne viden til at kunne rumme diagnoser eller smerter på et hold med mere end 15 elever.

Du behøver ikke vide en masse om yoga eller nødvendigvis at have prøvet det før, du behøver ikke være smidig eller stærk. Du er velkommen præcis som du er. Hvis du kan trække vejret, så kan du praktisere yoga med mig.