Forår og yoga

yogaterapeutenforår

I morges hørte jeg det havde sneet i Jylland. Jeg kan godt lide sne, men efter 1. marts bliver jeg lidt fornærmet, når det sner. Jeg griner altid lidt af mig selv, når det går op for mig. Sneen er jo fuldstændig ligeglad, så min forurettet-hed er fjollet og går kun ud over mig selv. Sagen er den, at når vi runder 1. marts, så er jeg klar til forår.  Til solens varme, til vækst og blomster. Det er naturen også ligeglad med og selvom marts kan være kold og snevejr kan forekomme, så sker der alligevel en ændring, noget nyt er undervejs. Energierne skifter og vi går fra vinterens mørke og fordybelse til mere lys og en mere udadvendt energi. Dagene er allerede blevet mere mærkbart lyse og jeg står ikke længere op til mørke, men til lyset.

Omkring marts ændrer min personlige yogapraksis sig også. Jeg får lyst til at være mere aktiv, til at åbne mere op. Jeg får lyst til at lave flere bagoverbøjninger. Jeg strækker mig og åbner mit hjerte mere op mod verden.

Det er ikke kun årstiderne der påvirker min praksis også månen inspirerer mig og har indflydelse på den type yogastillinger jeg har med i min praksis.

I virkeligheden giver det hele mening, når jeg giver mig tid til at tænke over det for under den fortsatte kulde og til tider sne, der begynder frøene at spirer. Vi ser allerede vintergækker og erantis bryde frem. Her i det spæde forår er det svært for blomster at blomstre.

Blomster har brug for varme, næring, lys og vand. Varme er en mangelvare, jorden kan være frossen, så vand er ikke altid tilgængelig. Selv om dagene er ved at blive lysere, så er der heller ikke så lys, som der f. eks vil være bare i april. Jordens bakterier, der skaber næring til blomsterne er sløve på denne tid af året, så også næring er en mangelvare.

Til gengæld er der ikke særlig meget konkurrence fra andre blomster og her har f eks vintergæk og erantis en fordel. Det får mig til at tænke på, at de ting inden i os som skyder frem nu er hårdføre og har fundet en måde at blomstre på. Så når jeg begynder at åbne mig mere op gennem min yogapraksis her i det tidligste forår, så værner jeg om de nye følelser og fornemmelser som blomstre op.

 

Vil du vide mere om yoga, månen og naturens påvirkning, så har lære mere HER
Glædelig forår til dig

 

Skriv meget gerne en kommentar